Prima editie “Preparation Centre Awards” si-a anuntat primul castigator

Din cele peste 140 de scoli din cursa pentru aceasta prima editie a Preparation Centre Awards din Romania, English Kids Academy (International House), Bucuresti a fost desemnat „cel mai bun centru de pregatire“ la categoria ‘abordare pas-cu-pas’. Acest premiu recunoaste calitatea pregatirii elevilor pentru examenele de limba engleza Cambridge English.

In 2018, Cambridge Assessment English a lansat in premiera in Romania Preparation Centre Awards pentru a recompensa cele mai bune centre de pregatire pentru examene. S-au acordat trei premii pentru trei categorii: metoda de pregatire, centru nou si abordare pas-cu-pas.

English Kids Academy (International House), Bucuresti, unul dintre cei trei castigatori

International House Bucuresti exista in tara noastra din anul 2002 si este renumit pentru cursurile de limba engleza oferite. English Kids Academy este divizia specializata pe engleza pentru copii si adolescenti a International House Bucharest. In anul academic 2016-2017 au fost inscrisi in cadrul academiei 2400 de copii cu varstele intre 1 an si 18 ani. Dintre acestia, 668 de elevi au dat examene Cambridge in luna mai 2017 iar rezultatele obtinute au fost remarcabile: la examenul YLE (Starters, Movers, Flyers): 448 candidati, din care 91% au obtinut punctaj maxim la Speaking. Examenele A2 Key si B1 Preliminary – 191 candidati, 100% promovabilitate.

„Recomandam abordarea step-by-step intrucat este cea mai buna modalitate de sustinere si pregatire a copiilor atat pentru comunicarea din lumea reala cat si pentru obtinerea unor rezultate excelente la examenele de nivel mai inalt, necesare copiilor in studiile superioare si in carierele ce le vor imbratisa mai tarziu. Dovezile eficientei sunt chiar rezultatele descrise mai sus, obtinute de copiii care au urmat aceasta abordare pas cu pas,” a declarat Echipa IH.

La randul sau, Mihai Laurentiu Ganj, directorul International House, a spus: „Colaborarea cu Cambridge English este esentiala pentru noi. Examenele Cambridge constituie principalul instrument de masurare a progresului obtinut de elevii nostri pe parcursul unui an academic. Prin intermediul lor parintii se asigura ca investitia lor in cursurile de engleza cu English Kids Academy au meritat intrucat fructele sunt vizibile si bine puse in lumina de rezultatele de la examene. Apreciem in mod deosebit maniera in care sunt concepute acestea: prietenoase pentru toti, adaptate varstelor carora se adreseaza, jucause pentru cei mici, serioase pentru cei mari, continand limbaj din viata reala si prezentate in contexte reale de comunicare. In plus certificatele de nivel mai inalt sunt un adevarat pasaport ce deschide noi orizonturi pentru cariera si viitorul copiilor!”

„Suntem onorati de acest premiu si dorim sa multumim intregii echipe Cambridge English pentru profesionalismul si obiectivitea cu care au organizat aceasta competitie. Le multumim din suflet organizatorilor de asemenea pentru ideea de ne invita sa descoperim Cambridge, sa vizitam faimoasa universitate cu exceptionala sa editura si muzeu al tiparului, pentru grija, atentia si caldura cu care ne-au intampinat, insotit si inspirat pe tot timpul sederii in acest minunat oras al culturii britanice dar si al intregii umanitati. Multumim d-lui Nick Beer, Regional Commercial Head Europe and North Africa, d-nei Cécile LOYER, Senior Manager Marketing – Europe, d-nei Steluta Stefanescu, Country Manager pentru initiativa acestui proiect si pentru modul minunat in care el a fost organizat in cele mai mici detalii, de la inceput si pana la la final. Dorim sa multumim de asemenea EEC, partenerul nostru in organizarea examenelor Cambridge, in special d-lui Catalin Badanau.”

Echipa IH: „Manualele de la Cambridge University Press de pregatire pentru examenele Cambridge English sunt foarte bine structurate si usor de folosit atat de catre profesori cat si de catre elevi. Alegem mereu editiile cele mai noi intrucat pregatirea completa pentru examene este unul din principalele motive pentru care parintii ne aleg centrul. A putea sa le oferim cursuri cu cele mai noi si complete materiale de curs, care contin exercitiile cele mai eficiente, sugestiile, sfaturile si recomandarile de la cei mai buni profesionisti din domeniu reprezinta un avantaj imens. In plus, noi incurajam studiul individual iar aceste manuale ofera o foarte mare bogatie de resurse pe aceasta directie. Pe scurt, apreciem materialele de la Cambridge University Press ca fiind cele mai eficiente pentru a pregatirea pentru examenele Cambridge dar si pentru o invatare placuta si atractiva a limbii engleze”.

Preparation Centre Awards, de la A la Z … 

► 5 tari participante: Franta / Olanda / Polonia / Cehia / Romania

► 3 categorii de premii / 3 castigatori din fiecare tara:

* metoda de pregatire: institutii care utilizeaza cel mai bine materialele oficiale de pregatire pentru examene Cambridge English, publicate de Cambridge University Press.

* nou-venit: o scoala noua care a introdus recent pregatirea pentru examene Cambridge English

* abordarea pas-cu-pas (‘parcursul Cambridge’): o institutie care urmeaza sistemul de pregatire progresiv si ofera examene Cambridge English pentru toate nivelurile de învatare.

Institutiile pot concura în mai multe categorii, dar pot castiga numai în una dintre ele. Pentru prima editie din 2018, Cambridge Assessment English a primit peste 140 de candidaturi din Romania

► Juriul international Cambridge English

Castigatorii sunt alesi de un juriu format din 5 membri, experti Cambridge Assessment English: Francesca Woodward, directorul retelei internationale; Guy Chapman, director al Departamentului International Institutii Scolare; Cécile Loyer, manager marketing pentru Europa; Nick Beer, director comercial pentru Europa si Sebastian Hockliffe, manager de vanzari pentru Cambridge University Press

► Premiul

Excursie la Cambridge pe 16 si 17 martie 2018, cu programul:

► Formare special conceputa pentru laureati: proiectarea de materiale didactice cu echipe editoriale de la Cambridge University Press

► Cina de gala la care au participat Cambridge Assessment English si Cambridge University Press

► Vizitarea unor colegii din cadrul Universitatii Cambridge cu ghid oficial

► Calendarul:

* Termenul de depunere a candidaturii: 27 noiembrie 2017

* Data decernarii premiilor: 16 martie 2018, în timpul Galei Laureatilor

Examenele Cambridge English

Examenele Cambridge English sunt recunoscute pe plan international de peste 20.000 de universitati, angajatori si institutii de stat din întreaga lume. Ele deschid calea catre învatamantul superior, maresc sansele de angajare si sporesc oportunitatile de studii sau munca. Pregatirea pentru aceste examene permite tuturor elevilor sa obtina un nivel foarte bun de limba engleza, atat scris cat si vorbit. Pregatirea pentru examen poate avea loc în scoala la care elevul invata sau în institutii precum centrele de limbi straine care ofera pregatire pentru examene, în cadrul unor cursuri care ofera un parcurs de invatare bine definit.

***

Despre Cambridge Assessment English – www.cambridgeenglish.org

Cambridge Assessment English este departamentul Universitatii Cambridge (Marea Britanie) specializat în evaluarea si certificarea competentelor de limba engleza. În fiecare an, peste 5,5 milioane de candidati din 130 de tari sustin un examen Cambridge English. Diplomele sunt recunoscute pe plan international de peste 20.000 de institutii de învatamant superior, angajatori si organizatii guvernamentale.

English. Diplomele noastre sunt recunoscute la nivel international ca dovada a nivelului de engleza de peste 20.000 de scoli, universitati, angajatori si organizatii guvernamentale.

Testimoniale:

„Examenele Cambridge sunt pasaportul care deschide noi orizonturi copiilor mei” – Alina, mama Ilincai de 10 ani, cursant IH

„Examenele Cambridge l-au condus pe fiul nostru spre un nivel foarte bun de vorbire, intelegere si scriere in limba engleza, fapt ce ii va permite anul viitor sa se inscrie la o universitate din Marea Britanie. Multi copii rateaza ocazia de a fi admisi la o facultate din strainatate din cauza faptului ca nu au acordat atentie din timp studului limbii engleze si apoi certificarii nivelului obtinut. Recomand, ca parinte implicat in educatia si dezvoltarea copiilor, examenele Cambridge si cursurile de pregatire cu English Kids Academy pentru un viitor mai bun si o cariera de succes a copiilor nostri.” – Mihai, tatal lui Petru, 17 ani cursant IH.

Sursa: https://comunicate.wall-street.ro/